Kendi Eğlenceli Oyunlarınızı Yapacağınız Araç : Gimkit

Kendi-Oyunlarinizi-Yapacağiniz-Arac-Gimkit

    Kendi oyunuzu kolay bir şekilde tasarlayıp paylaşmak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise Gimkit sitesi tam size göre. Bu sitede kendi oyunumuzu yapıp bu oyunu alacağımız kod ile başkaları ile paylaşabiliyoruz. Site temel olan tüm imkanlarını bize ücretsiz olarak sunarken istersek paralı üyelik alıp daha fazla aracından yararlanabiliyoruz. Fakat ücretsiz versiyonu bile sizin işinize fazlasıyla yarayacaktır. 

Gimkit Nasıl Kullanılır?

  Not: Resimleri üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.

    Öncelikle Gimkit sitesine buraya tıklayarak giriş yapıyoruz. Siteye girdikten sonra sağ üst köşeden üyelik oluşturmamız gerekiyor. Üyelik oluşturup hesabımıza giriş yapıyoruz.


    Giriş yaptıktan sonra kaşımıza çıkan ekranda sağ üst köşeden Creative seçeneği ile yeni bir oyun yapmaya başlayabiliyoruz.



    Creative seçeneğine tıkladıktan sonra karşımıza çıkan ekranda My Maps bölümünden Create New Map seçeneği ile yeni oyun haritamıza isim verip oyunumuzu tasarlamaya başlayabiliriz. 

    Yeni harita oluşturma ekranında yapacağınız oyunla ilgili size iki seçenek sunuluyor. Top-Down (Üstten bakışlı oyun) ve Platformer (Platform oyunu). Bunlardan Top-Down oyununu ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz. Platformer için ücret ödenmesi gerekiyor. 

    Top-Down oyunlarda oyunumuzu birçok senaryoya göre oluşturabiliriz. Bunun için sağ üstte bulunan + işaretini kullanarak haritamıza araçlar ekleyebiliyoruz. Bundan sonrası sizin yaratıcılığınıza kalmış durumda. Oyun araçlarını deneme-yanılma yoluyla keşfedebilir veya daha önceki Creative seçeneği sonrası çıkan ekrandaki yardım butonuna tıklayıp öğreticinin yardımıyla araçları öğrenebilirsiniz. 

Terraın: Haritanızın arazi yapınızı oluşturabilirsiniz.

Props: Haritanıza çeşitli araç gereç ekleyebilirsiniz.

Devices: Oyununuzu şekillendireceğiniz en önemli bölüm. Buradan ekleyeceğiniz cihazlar ile oyununuz şekillenecek.

Wıres: Araçları cihazları birbirine bağlamanızı sağlayacak.




 

   

Yorum Gönder

0 Yorumlar