Kelimelerden Harikalar Yaratan Araç : Wordart

Kelimelerden-Harikalar-Yaratan-Araç-Wordart
    

    Çok zaman harcamadan birbirinden harika kelime bulutları oluşturmak ister misiniz? Cevabınız evet ise o halde Wordart sitesi tam size göre. Bu web2 aracı sayesinde kelimelerle adeta resimler oluşturabilirsiniz. İster sitede yer alan hazır şablonları kullanın isterse kendi resminizi yükleyip kullanın. Bu yazımda sizlere hemen hemen her alanda işinize yarayacak bu siteyi tanıtmak istedim.

Wordart Sitesi Nasıl Kullanılır?

  Not: Resimleri üzerlerine tıklayarak büyütebilirsiniz.

    Öncelikle wordart sitesine buraya tıklayarak giriş yapıyoruz. Siteye girdikten sonra ister üyelik açıp çalışmalar yapabilirsiniz. İsterseniz üyelik açmadan da çalışmalar yapabilirsiniz. Sağ üstte yer alan "Create" butonuna basarak çalışmaya başlayabiliriz:

wordart-1

    Karşımıza çıkan ekranda sol üstte untitled ismini değiştirerek çalışmamıza isim verebiliriz. Sonra "Words" kısmında kelimelerimizi ekleyebiliriz. "Visualize" tuşuna tıklayarak yaptığımız değişiklikleri çalışmamızda uygulayabiliriz: 

wordart-2

    "Shapes" kısmından kelime bulutumuza şekil seçebiliriz. Hazır şekiller dışında "Add İmage" tuşundan istediğimiz görseli de ekleyip kullanabiliriz:

wordart-3


    "Fonts" seçeneğinden yazımızın fontunu seçebiliriz. Kırmızı fontların dışında kalan fontları ücretsiz bir şekilde kullanabiliriz:

wordart-4

    "Layout" kısmından yazımızın düzenini değiştirebiliriz. Yazımız seçtiğimiz düzende görünecektir:

wordart-5


    Son olarak üstte bulunan "Share" seçeneğinden çalışmanızı paylaşabilir veya "Download" seçeneği ile indirebilirsiniz. Bunun dışında bu aracın birçok özelliğini deneme yanılma yoluyla da test edebilirsiniz:

wordart-6


Yorum Gönder

0 Yorumlar