7.Sınıf Sosyal Bilgiler Vakıf Demek Medeniyet Demek Bulmacası

   7.Sınıf Üretim, Dağıtım ve Tüketim ünitesi Vakıf Demek Medeniyet Demek konusu ile ilgili  hazırladığımız  bulmacayı ve cevaplarını aşağıdan indirebilirsiniz. Bu tür içerikler ve daha fazlası için bizi buradan veya sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayınız.

İlgili Kazanım: SB.7.5.3. Kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına ve sosyal yaşamdaki rollerine örnekler verir.



Konuyla İlgili Kısa Bilgiler:

   Birlikte yaşama duygusunun gelişmesi ve toplumun aksayan yönlerinin giderilmesi için birlikteliğe ihtiyaç vardır. Yardımlaşma ve dayanışma toplumda yaşayan insanları birbirine bağlayan bir değerdir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu değer çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığıyla varlığını devam ettirmektedir.
   Medeniyet mirası olan vakıflar, insanoğlunun özünde var olan iyiliğin dışa yansımasıdır. Topluma kalıcı eserler bırakmak ve insanlığa faydalı olmak, vakıfların kuruluş gayesidir. Vakfetmek; kardeşlik, paylaşma ve şefkat gibi duyguların çoğalmasını sağlar. Birlik ve beraberlik duygularını güçlendirir. Vakıf kültürü, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en güzel örneğidir. Sosyal ve ekonomik hayata pek çok katkısı olan vakıflar, her alanda varlık göstermiştir ve devletlerin gelişimine katkı sağlamıştır. Eğitim, sağlık, ulaşım, mimari ve kültürel birçok alanda çalışma yapan vakıflar kamu yararını gözetmiştir. Örneğin vakıflar aracılığıyla çocukların eğitim alabilmesi için medrese ve kütüphane, hastaların şifa bulmaları için darüşşifa (hastane) ve yolcuların ücretsiz konaklayabilmeleri için hanlar yapılmıştır. Vakıflar, yol ve köprülerin yapımına katkı sağlayarak da ülkelerin daha bayındır hâle gelmesini sağlamıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar