7.Sınıf Sosyal Bilgiler Üretim, Dağıtım ve Tüketim Ünitesi Ders Notu (2021-2022)

7-sınıf-sosyal-bilgiler-not

   7.Sınıf Sosyal Bilgiler dersi Üretim, Dağıtım ve Tüketim ünitesi ile alakalı tüm konuları içeren ders notumuzu aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Bu tür içerikler ve daha fazlası için bizi buradan ve sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayınız.

İçerikten Kısa Alıntılar:

● Elektronik ticareti (e-ticaret) mal ve hizmetlerin tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin bilgisayar ağları üzerinden yapılması olarak tanımlayabiliriz.

● E-ticaretin en büyük avantajı zamandan ve mekândan bağımsız olarak dünyanın herhangi bir yerinde ve herhangi bir saatinde müşterilere alışveriş imkânı sunabilmesidir. E-ticarette süreçlerin büyük kısmı dijital ortamda yürütüldüğü için kısıtlayıcı zaman ve mekân problemleri bulunmamaktadır. E-ticaret müşterilere daha şeffaf  bir ortam sunar. E-ticarette müşteriler farklı firmaların web siteleri ve farklı ürünler arasında hızlıca fiyat araştırması yapabilir.

● E-ticaretin dezavantajları da vardır. Genel Ağ üzerinden yapılan alışverişlerde müşterinin ürünü canlı olarak görüp inceleme ve deneme şansı yoktur. Genel Ağ üzerinden yapılan alışverişlerde kredi kartı kullanımından dolayı güvenlik riski olabilir.

● Üç boyutlu yazıcı ya da robotlar, üretim sürecinde kolaylık sağlıyor. Üç boyutlu yazıcıları, dijital bilgisayar yazılımındaki çizimleri gerçek nesnelere dönüştüren bir yazıcı olarak tanımlayabiliriz.

● Teknolojik gelişmeler, tarım ve hayvancılığa dayalı üretimi etkiledi. Sulama, gübreleme, tarımsal araçlar ve üretimde teknolojinin gücü devreye girdi. Modern çiftliklerde artık hayvanlar cep telefonundan takip ediliyor.

● İngilizcede erkek arı anlamına gelen drone (dıron) günümüzde insansız hava araçları (İHA) anlamında kullanılıyor. Uzaktan kontrol edilen pilotsuz ya da insansız hava araçları dronelar XX. yüzyılın birçok buluşu gibi öncelikle savunma sanayi için geliştirilmiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar