Kendi Sanal Serginizi Oluşturun : Artsteps Nasıl Kullanılır?


   Sosyal Bilgiler dersini düşündüğümüzde müze gezilerinin ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Özellikle tarih ile ilgili konuların somutlaştırılması ve yaşantı oluşturulması açısından müzeler bizlere harika imkanlar sunuyor. Pandemi döneminde yüz yüze gezemediğimiz müzeleri sanal ortamda gezdik. Bu gezilerimiz her ne kadar yüz yüze gezi kadar etkili olmasa da imkanların kısıtlı olduğu dönemler açısından bizlere yeni kapılar araladı. Peki kendi sanal gezinizi veya sanal müzenizi kolayca hazırlayabileceğini söylesek ne düşünürsünüz? O halde sizleri Artsteps sitesi ile tanıştıralım. Artsteps ile nasıl sanal gezi hazırlayabileceğinizi elimizden geldiğince anlatalım. Yazımızın sonunda ise Artsteps ile hazırladığımız Sosyal Bilgiler dersi ile alakalı bir sanal geziyi paylaştık. Mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz.

ARTSTEPS SİTESİ KULLANIMI (RESİMLİ ANLATIM)

   Kendi sanal gezimizi hazırlamak için ilk yapmamız gereken www.artsteps.com  sitesine giriş yapmak. Siteye girdiğinizde sağ üstte "Sign In" ve "Sign Up" seçeneklerini göreceğiz. Bu seçeneklerden Sign Up seçeneğine tıklayarak ücretsiz üyelik oluşturuyoruz. Üye olmadan ne yazık ki sitenin bize sağladığı imkanlardan yararlanamıyoruz. 

artsteps-nedir-nasıl-kullanılır

   Üye olduktan ve giriş yaptıktan sonra karşımıza yukarıdaki gibi bir ekran geliyor. Bu ekranda Create seçeneğine tıklayarak sanal gezimizi tasarlamaya başlıyoruz.

artsteps-resimli-anlatım

   Create dedikten sonra karşımızda yukarıdaki gibi bir ekran geliyor. Bu ekranda artık sanal gezimizi tasarlayabiliriz. Burada karşımıza bazı seçenekler çıkacak bu seçenekleri kullanarak gezimizi oluşturuyoruz:
  1. Define Your Space: Bu kısımdan sanal gezimizin alanını oluşturuyoruz. Bu kısımda hazır sergi alanlarını kullanabileceğimiz gibi kendi alanımızı da oluşturabiliriz. Zamandan tasarruf etmek isterseniz kesinlikle hazır alanlardan birisini kullanın deriz.
  2. Design Your Space: Bu kısımdan oluşturduğumuz alanın tasarımını yapıyoruz. Duvar renkleri, yerdeki parkeler vs. bu kısımdan ayarlanıyor.
  3. Add&Place Your Artifacts: Bu kısım çok önemli. Çünkü eserlerimizi koyacağımız kısımları burada alanımıza yerleştiriyoruz. Aslında sergilenecekler bu kısımda hazırlanıyor diyebiliriz.
  4. Plan a Guided Tour: Bu kısımda rehberli tur planı yapabilirsiniz. Özellikle sıralı bir gezi olacaksa yani ziyaretçinin eserleri sırasıyla görmesi gerekiyorsa bu kısım kullanılabilir. Böylece ziyaretçiye yol gösterilir.
  5. Submit Public Information: Bu kısımda gezinizle ilgili ek düzenlemeler yapabilirsiniz.
  6. Kaydet Butonu: Herhangi bir sıkıntıya önlem olarak gezinizi kaydetmeniz faydanıza olacaktır. Detaylı bir gezi tasarlıyorsanız gezinizi kaydedip aşama aşama yapabilirsiniz.
  7. Preview: Tasarladığınız geziye bu kısımdan göz atabilirsiniz. Böylece eksikleri görüp düzenlemeler yapabilirsiniz.
  8. Publish: Bu kısımdan gezinizi yayınlayıp paylaşabilirsiniz.

ARTSTEPS HAKKINDA EK BİLGİLER VE BİZİM GEZİMİZ

   Artsteps üzerinden tasarladığınız gezileri ziyaretçileriniz VR gözlükle de gezebilir. Ayrıca mobilde artsteps uygulamalarını indirdikleri takdirde ziyaretçileriniz akıllı telefonları üzerinden de gezinize katılabilir. Umarım verdiğimiz bilgiler sizlere faydalı olur. Bizim daha önce Sosyal Bilgiler dersi ile alakalı hazırladığımız geziye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz


Yorum Gönder

0 Yorumlar