7.Sınıf Birey ve Toplum Ünite Bulmacası

birey-toplum-bulmaca

   7.Sınıf Birey ve Toplum ünitesi ile ilgili  hazırladığımız  bulmacayı ve cevaplarını aşağıdan indirebilirsiniz. Bu tür içerikler ve daha fazlası için bizi buradan veya sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayınız.
7-sınıf-sosyal-bilgiler-1-ünite


Konuyla İlgili Kısa Bilgiler:

   Etkili iletişim kurmak çevremizdeki insanlarla ilişkilerimiz açısından çok önemlidir. İletişim sırasında bulunduğumuz ortamdaki eşyaları düzenleme şeklimiz, giysilerimiz de iletişimin bir parçasıdır. Sözlü iletişim sırasında, içinde bulunduğumuz duygu durumuna ilişkin ses tonumuz, vücut hareketlerimiz, yüz ifadelerimiz, konuşmanın içeriği kadar etkili olabilir. Kimi zaman beden dilimiz, söyleyeceğimiz sözlerden daha fazla mesaj verir. Kullanacağımız ifadeleri bilinçli ve samimi bir şekilde aktarmamız, etkili iletişimde çok önemlidir.
   Etkili iletişim, kişinin gelişimine katkı sağladığı gibi topluma uyumunu da etkiler. Bu yüzden konuşmacı veya dinleyici olduğumuz durumlarda, etkili iletişime engel olacak tutum ve davranışlardan kaçınmalıyız.
   Toplum içinde yaşayan bireyler birbirleri ile etkileşim içindedir. Bu nedenle her davranışımızın çevremizde bir etkisi vardır. Günlük hayatımızda çok küçük gibi görünen olumlu iletişim davranışları büyük etkiler meydana getirebilir. Kelebeklerin küçük kanat çırpışları gibi günlük yaşamımızda ortaya koyacağımız olumlu davranışlar belki de yukarıdaki hikayede olduğu gibi olumsuz durumların önüne geçebilir. Kelebek etkisi meydana getirebilmek için atmamız gereken ilk adım ailemizle ve çevremizle olan iletişimimizi artırmak olmalıdır. Küçük bir gülümsememizin, ağzımızdan çıkacak güzel bir sözün, karşılaştığımız bir kişiyle selamlaşmamızın ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğunu göreceksiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar