6.Sınıf Birey ve Toplum Ünite Bulmacası

6sınıf-birey-ve-toplum-bulmaca

   6.Sınıf Birey ve Toplum ünitesi ile ilgili  hazırladığımız  bulmacayı ve cevaplarını aşağıdan indirebilirsiniz. Bu tür içerikler ve daha fazlası için bizi buradan veya sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayınız.

ders-bulmacaları


Konuyla İlgili Kısa Bilgiler:

   İnsanlar, hayatları boyunca içinde bulundukları grup ve kurumlarda çeşitli roller üstlenirler. Hatta aynı anda birden fazla rol de üstlenebilirler. Kişi; ailede çocuk, okulda öğrenci, oyun grubunda oyuncu, toplu taşıma aracında yolcu, markette müşteri vb. roller içerisinde olabilir. Bireylerin içinde bulundukları rollerle birlikte kendilerinden beklenen davranışlar da değişmektedir. Örnek olarak doktor bir anneden evde annelik yapması beklenirken hastanede hastalarını tedavi etmesi ve trafikte sürücü olarak trafik kurallarına uyması beklenir. Önemli olan içinde bulunduğumuz role uygun davranışlarda bulunmak ve farklı rollerin davranışlarını birbirine karıştırmamaktır.
   Toplum, bireylerin bir kültür ve kimlik etrafında toplanmasıyla oluşur. Kültür, bir toplumu diğer toplumlardan farklı kılan, geçmişten beri değişerek devam eden, kendine özgü sanatı, inançları, örf ve âdetleri, anlayış ve davranışları ile onun kimliğini oluşturan yaşayış ve düşünüş tarzıdır. Türk toplumu olarak kültürel özelliklerimiz yani millî kültürümüz bizim millî kimliğimizdir. Kültürümüz, milletimizin her ferdini “biz” duygu ve düşüncesi etrafında birleştiren ögelerden oluşur. Kültürümüzü oluşturan din, dil, tarih, gelenek ve görenekler, mimari vb. ögeler bizi birbirimize bağlar ve böylece daha güçlü olmamızı sağlar.
   Kültürümüz, millî birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında ve millet olma şuuruna ermemizde de önemli paya sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Her milletin kendine özgü gelenekleri, kendine özgü âdetleri, kendine göre millî özellikleri vardır. Hiçbir millet, aynen diğer bir milletin taklitçisi olma- malıdır. Çünkü böyle bir millet, ne taklit ettiği milletin aynısı olabilir, ne kendi milliyeti içinde kalabilir. Bunun sonucu şüphesiz ki acıdır.” sözüyle millî kimliğin önemini vurgulamıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar