Web 2.0 Aracı Learning Apps Hakkında Genel Bilgiler

   Eğitimde Web 2.0 araçlarının fırtınası gittikçe daha kuvvetli esmeye devam ediyor. Learning Apps bu araçlardan sadece birisi. Fakat sağladığı imkanlar bakımından birçok Web 2.0 aracından daha kullanışlı ve başarılı. Bu yazımızda sizlere bu araç hakkında genel bilgiler vermek istedik. Çok uzatmadan Learning Apps nedir ne işe yarar bakalım.

   Learning Apps uygulaması  etkileşimli ögelerle eğitim ve öğretim süreçlerini desteklemek için yapılmış bir Web 2.0 aracıdır. Bu araca learningapps.org adresi üzerinden ulaşıp üye olarak anında içerikler oluşturabilirsiniz. Kullanıcılar bu araç ile online etkileşimli içerikler oluşturabiliyorlar. İçerisinde çok sayıda içerik tipi barındıran bu uygulama ile daha önce başkaları tarafından oluşturulan içeriklere de ulaşabiliyorsunuz. Hazır içerikleri kullanmak dışında elbette kendi içeriklerinizi de yapabiliyorsunuz. Mesela bu uygulama sayesinde eşleştirme oyunu, kim milyoner olmak ister yarışması, yapboz, çengelli bulmaca vs. gibi çeşitli içerikleri oluşturabilirsiniz. Bunları oluşturmak ise sandığınızdan daha kolay. Örnekleri inceleyerek çok fazla uğraşmadan içeriklerinizi oluşturup öğrencilerinizle paylaşabilirsiniz.

   Learning Apps sağladığı imkanlar bakımından gerçekten verimli eğitim ve öğretime adım atmanızı sağlayacak bir araç. Özellikle artık online eğitim araçlarının daha çok öne çıktığı şu günlerde böyle bir aracı kullanmak sizlere eğitimsel anlamda büyük avantaj sağlayacaktır.

   Son olarak VFabrika hakkında genel bilgiler vermeye çalıştığımız videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz:



Yorum Gönder

0 Yorumlar