Vitamin Fabrika Nedir? Ne İşe Yarar?

   Gün geçmiyor ki teknolojik gelişmeler eğitimde yeni fırsatlar oluşturmasın. Vitamin Fabrika veya daha kısa adıyla VFabrika bu gelişmelerden sadece birisi. Hem de öğretmenlerimize tamamen ücretsiz. Peki VFabrika nedir? Ne işe yarar? Kısaca bahsedelim.

   VFabrika, Sebit Eğitim - Bilgi Teknolojileri AŞ ve EBA ortaklığında geliştirilen bir program aslında. Bu program vasıtasıyla birçok etkileşimli eğitim içerikleri hazırlayabiliyorsunuz. Bu içerikleri EBA platformuna yükleyip öğrencilerinize çalışma olarak gönderebiliyorsunuz. Bunun dışında yine hazırladığınız ve EBA platformuna yüklediğiniz içerikleri akıllı tahtalarınız vasıtasıyla dersleri daha etkili kılmak için kullanabiliyorsunuz. Özellikle uzaktan eğitimi daha zevkli hale getirecek içerikleri bu program vasıtasıyla hazırlayabilirsiniz.

   VFabrika programında sadece eğitim içerikleri değil kodlama bilginiz sayenizde birçok içerik hazırlayabilirsiniz. Hatta program için hazırlanan kılavuz ile temel kodlama bilginizi geliştirebilirsiniz. Elbette hepimiz kodlama bilmiyoruz. Merak etmeyin öğretmenler için hazır şablonlar bu noktada yardıma yetişiyor. Programın son sürümünde (7.0) sözcük avı, soru çarkı, hafıza oyunu, bilgi kartları, etkileşimli görsel vs. gibi hazır şablonları bulabilirsiniz. Bu şablonlar sayesinde kodlama bilginiz olmadan da içerikler hazırlayabilirsiniz. Öğretmenlerimiz VFabrika programını EBA sayfalarındaki içerikler kısmından VFabrika kısmına tıklayarak indirebilirler. Ücretsiz lisans anahtarı oluşturup programı gönül rahatlığı ile kullanabilirler.

   Son olarak VFabrika hakkında genel bilgiler vermeye çalıştığımız videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz:



Yorum Gönder

0 Yorumlar