Tarihte Toprak Yönetimi Bomba Bilgi Görselleri

toprak-yönetimi

Kazanım: SB.7.5.1. Üretimde ve yönetimde toprağın önemini geçmişten ve günümüzden örneklerle açıklar.

   7.Sınıf Sosyal Bilgiler dersi Üretim, Dağıtım ve Tüketim ünitesi çerçevesinde işlenen Tarih boyunca toprak yönetimi konusu ile alakalı bomba bilgi görsellerimizi aşağıdan toplu halde indirebilirsiniz. Bu tür görselleri ve daha fazlasını sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşıyoruz. Takip ederseniz seviniriz.
toprak-yönetim

Konuyla İlgili Kısa Bilgiler:

   Ekonomik faaliyetlerimizin birçoğunda topraktan yararlanırız. Tarım, hayvancılık, ormancılık, endüstri gibi sektörler toprak ile ilişkilidir. İnşaat sektöründe kullanılan tuğla, kiremit, porselen, fayans ve cam üretiminde toprak ham madde olarak kullanılır. Toprağın verimliliği ve yapısı bu sektörlerin gelişimini etkiler. Toprağın ekonomik önemi gün geçtikçe artmaktadır. Toprak tarım ve sanayinin vazgeçilmez unsurudur. Toprak-insan ilişkisi insanlık tarihi kadar eskidir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de toprak önemini korumaktadır. Bunun en önemli nedeni toprağın tarım ve tarıma dayalı üretim için temel kaynak olmasıdır.
   İnsanların topraktan ve hayvandan yararlanma süreci toplayıcılık, avcılık, ilkel ziraatçılık ve modern tarım olmak üzere çeşitli aşamalardan geçmiştir.  İnsanlar doğadan topladıkları bitkilerin tohum ve köklerini depolamışlardır. Bu tohumların ve köklerin yeniden yeşerdiğinin farkına varmışlar, bitki yetiştirmek için tohum ve mey- ve çekirdeklerini toprağa gömmeleri gerektiğini öğrenmişlerdir. Böylece bitkilerin üretimini yaparak tarımsal faaliyete başlamışlardır. 
   Tarım faaliyetlerinin gelişmesi kullanılan araçlar ve hayvan gücü ile alakalı olmuştur. Ana unsur ise verimli topraktır. Tarım ve hayvancılığın başlaması insanların yaşam biçimini ve üretim alışkanlıklarını değiştirmiştir. Yerleşik yaşama geçen insanoğlu tarımsal üretime dayanan bir ekonomi oluşturmuştur. Bu durum toprağa sahip olmanın önemini ortaya çıkarmıştır.(7.Sınıf Sosyal Bilgiler MEB ders kitabından alınmıştır.)

Yorum Gönder

0 Yorumlar