İlkçağ Uygarlıkları Bomba Bilgi Görselleri

ilkcag-uygarlıkları

Kazanım: SB.5.2.1. Somut kalıntılarından yola çıkarak kadim uygarlıkların insanlık tarihine katkılarını fark eder.

5.Sınıf Sosyal Bilgiler dersi Kültür ve Miras ünitesi çerçevesinde işlenen İlkçağ Uygarlıkları ile alakalı bomba bilgi görsellerimizi aşağıdan toplu halde indirebilirsiniz. Bu tür görselleri ve daha fazlasını sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşıyoruz. Takip ederseniz seviniriz.

ilk-cag-uygarliklari


Konuyla İlgili Kısa Bilgiler:

   Çok uzun zaman önce insanlar Fırat ve Dicle nehirleri arasına yani Mezopotamya’ya gelip yerleşmişler. Tarım yapmaya başlamışlar ve hayvanları evcilleştirmişler. Önce köyler inşa etmişler. Köyler büyümüş kralların yönettiği kentlere dönüşmüş. Kentler de zamanla devletler hâlini almış. Tapınaklar, saraylar yapmışlar. Yazıyı kullanmaya başlamışlar. Böylece eğitim, bilim ve sanat gelişmiş, büyük bir medeniyet hâline gelmişler. Mezopotamya medeniyetleri; Anadolu’yu, Mısır’ı, Hindistan’ı etkilemiş. Mezopotamya’ya gelip yerleşen insanlar burada birçok devlet kurdular. Sümerler, Asurlar, Babiller bu devletlerden bazılarıdır. 
  Anadolu, tarih öncesi devirlerden itibaren insanların yerleştikleri bir yer olmuştur. Anadolu iklimiyle, yeryüzü şekilleriyle tarım, hayvancılık gibi ekonomik faaliyetlere elverişliydi. Asya ve Avrupa kıtaları arasında yer aldığından çok fazla göç alıyordu. Bu özellikleriyle dünyanın en eski şehirlerinden Çatalhöyük (Konya) dünyanın en eski tapınaklarından olan Göbeklitepe (Şanlıurfa), Anadolu’da bulunuyor. (5.Sınıf Sosyal Bilgiler MEB ders kitabından alınmıştır.)

Yorum Gönder

0 Yorumlar